Wijn op de boot 7 July

Wijn op de boot 7 July

De Zwijnerij van 7 Juli was behoorlijk spectaculair. Met toch nog 20 deelnemers vertrokken we met “kaptein” Johan en zijn party boot voor een tripje naar het Nieuwe meer. Op het achterdek stonden 3 nieuwe champagnes van Martijn, 4 platte rose wijnen en 4 wijnen van David Bevione, een wijnboer uit italië.

De champagnes vielen bijzonder in de smaak. Een Blanc&Meunier Brut waarvan slechts 762 flessen zijn gemaakt. Een Blanc de Noir extra brut van Pinot Noir en Meunier en de Carte Noir brut Nature. Allemaal Champagnes van Julien Chopin uit Monthelon voor een nette prijs. 

De rosé wijnen waren een Mooie Sancerre rosé uitje Loire streek, een Italiaanse Rosapasso van Cantina Mabis en een Franse Pas du Cerf “le club”. De Sancerre sprong er duidelijk uit ondanks zijn jaar (2015). De wijnen van David Bevione vielen wat tegen behalve de Langhe DOC Nebbiolla.

De reeslander dessertwijn werd bewaard voor een later tijdstip.

Er werd geanimeerd geproefd en gediscussieerd en in de beneden ruimte was er plek voor 4 mooie salades. 

De boot liep als een zonnetje en na een rondje Nieuwe Meer en een half uur dobberen ging het weer huis-waards. Het was verbluffend hoe Johan de grote boot soepel naast zijn woonboot wist te manoeuvreren.

Hier aangekomen konden voetballiefhebbers zich uitleven voor de TV en werden door Chef Mik de Zalm, de gamba’s en de Diamant Haas vakkundig gegrild op de BarBQue. Het zonnetje kwam door en uiteraard was er nog een en ander onder de kurk. Het werd een fraaie middag in de sprookjestuin van Johan.

Hierbij wat plaatjes. 

Captein Johan

Niet gecategoriseerd
Reacties zijn gesloten.